ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Open coffee από το ΤΕΙ…

Μια καινοτόμα… οπότε και άκρως πετυχημένη εκδήλωση οργάνωσε χθες το βράδυ στο chocolata vera στο Εμπορικό Κέντρο City… το Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία (ΕΠΔΟ) του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, σε συνεργασία με τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Ιδρύματος…Για πρώτη φορά φοιτητές που ασχολούνται με το μάθημα της επιχειρηματικότητας και όχι μόνο ήρθαν σε επαφή και συζήτησαν με πετυχημένους επιχειρηματίες στην Λευκάδα, ο καθένας στον τομέα του, αλλά κατέθεσαν και τη δική τους επιστημονική εμπειρία με αποτέλεσμα να γίνει μια εποικοδομητική συζήτηση που κράτησε αρκετές ώρες.  Ο Ανδρέας Σταύρακας εξήγησε πως μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση έφτασε να κάνει εξαγωγή σοκολάτας (wish) στην Ευρώπη και συνεχώς να εξελίσσεται. Η Αιμιλία Κατωπόδη (Κωτσόβολος), που προκάλεσε και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στους φοιτητές, έδωσε πληροφορίες για το τι σημαίνει franchise, τα υπέρ και τα κατά μιας τέτοιας επιχείρησης. Για το ΚΑΡΜΑ αλλά και το Εμπορικό City μίλησε η Αθηνά Βρεττού ενώ ο Δημήτρης Ρομποτής (Λευκαδίτικη Γη) εξήγησε πως ένας νέος άνθρωπος με όραμα και πείσμα μπορεί να φτάσει στη δημιουργία ενός πρότυπου οινοποιείου και η «Λευκαδίτικη γη» αυτή τη στιγμή να είναι ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα κρασιά της Λευκάδας.   Η ιδέα , που πέτυχε κιόλας, ήταν ο κάθε φοιτητής να πλησιάσει τον επιχειρηματία που του προκαλεί περισσότερο ενδιαφέρον και να μάθε όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα για το αντικείμενό του. Τελικά όλοι οι επιχειρηματίες κέντρισαν το ενδιαφέρον των φοιτητών με αποτέλεσμα η συνάντηση να διαρκέσει περίπου τρεις ώρες  και όλοι να δώσουν ένα νέο ραντεβού για κάτι αντίστοιχο. Να σημειωθεί ότι τη συνάντηση αυτή οργάνωσαν ο διευθυντής του ΤΕΙ στην Λευκάδα, Θάνος Κακαρούντας και η Αργυρή Κατωπόδη που διδάσκει τα παραπάνω μαθήματα.